Aktuelnosti na Carskoj bari

Aktuelnosti na Carskoj bari ćemo ubuduće poređati hronološki podeljeno na periode od 4 meseca te samim tim odvojiti zimske, letnje i jesenje aktivnosti (proleće nekako kao da više nemamo...), dakle sve što se pude pojavljivalo na naslovnoj strani, paraleno će se pojavljivati i ovde. Na Vama je da odaberete vest i prisetite se kako je to nekada bilo i pročitate opširno o događaju koji se zbio. Za sve vaše sugestije smo otvoreni, pišite a mi će mo se truditi da korigujemo stranice na najboji mogući način.

Redakcija sajta Carskabara.rs

Pocetak turisticke sezone i obaveštenje za ribolovce !

 2019. Početak turistiške sezone

Od prvog vikenda aprila organizujemo obilazak SRP Carska bara turističkim brodom i drugim plovilima. Za individualne posetioce,redovna brodska linija u aprilu je subotom i nedeljom od 13 h. Za grupne posete,obilazak Rezervata organizujemo po rezervaciji u toku cele nedelje.

Dodite da zajedno uživamo u budenju prirode!

 

 

Sportski ribolovci !

Na samo 45km od Beograda i 40km od Zemuna preko Pupinovog mosta prema Zrenjaninu i 45 km od Novog Sada preko Perleza, nalazi se izuzetan pecaroški revir u okviru Specijalnog rezervata prirode „Carska Bara“. Dođite i pecajte u hladu starih vrba na Traktor bari (rukavcu Begeja sa 4 obale) kod Ribnjaka Ečka i na reci Begej pored Perleza do ušća u Tisu.

Pista na Begeju je jedna od najboljih za takmičenje ribolovaca i poruža iste uslove na 2 km rečnog toka. Ostvarite Vaš pecaroški san i upecajte šarana, štuku, smuđa, soma, babušku ili još neku od 24 riblje vrste!

Uživajte u druženju sa prirodom Specijalnog rezervata prirode „Carske bare Godišnje dozvole po ceni od 4000din ili dnevne po ceni od 1000din možete kupiti na pecaroškom mestu od naših ribočuvara u toku celog dana ili u Prirodnjačkoj kući SRP Carska bara (od 08-14h) Info telefon: 063/325-868“!

Takodje posetite i revire Sent Andreju i Jezero Joca

http://www.jezerojoca-jocalake.com/index.php/sr/

Tel:063/326-167

Carska bara Vas poziva "Nespavalice, više boravite u prirodi"

dan spavanja naslovnaPrirodni zakoni su iznad naših zakona. Okrenuti prirodi bićemo mnogo srećniji kao društvo ali pre svega bićemo srećniji kao individue. Svetski dan spavanja obeležava se svake godine, 14. marta, u organizaciji Svetske asocijacije za medicinu sna, a kompanija Filips, kao lider u inovacijama u ovoj grani medicine, trudi se da kroz akcije i onlajn testiranje edukuje što veći broj ljudi o važnosti kvalitetnog sna za zdrav život.

Pored pravilne ishrane i vežbanja, spavanje predstavlja "treći stub zdravlja" i upravo zbog toga je neophodno obratiti više pažnje na ovaj problem od koga širom sveta pati više od 45 % svetske populacije.

Iako se većina poremećaja u spavanju može sprečiti i uspešno lečiti, manje od trećine obolelih se obrati lekaru za stručnu pomoć. A možda su problemi sa spavanjem počeli sa našim otuđenjem od prirode i možda nam se zdrav san vrati onda kada se vratimo suncu, vazduhu, šumi, vodi ?

zelenoopsirnijeDa li ste znali: - da se naš duh čisti i isceljuje odlascima u prirodu, kao što se svakodnevno umivamo, hranimo, razgovaramo, isto tako treba svakodnevno da prošetamo u prirodi, barem 20 minuta. - dokazano je da dnevna svetlost pomaže sinhronizaciji prirodnog bioritma i da deluje kao prirodni antidepresiv. Sunce podstiče proizvodnju endorfina, hormona zahvaljujući kome se osećamo vedro i opušteno. 

posetite stranice

Fotografije Ivana Pančića

ivan pancic naslovna

13jan2015Ivan Pančić je rođen 22. Septembra 1945 godine u Zrenjaninu, Studirao je na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu i iza sebe ima ogroman broj fantastičnih fotografija od kojih su mnoge...

opsirnijetextcrno

Popis vodenih ptica

popis2015 s

31jan2015Popis vodenih ptica na području Specijalnog rezervata prirode “Carska bara”. Međunarodni popis vodenih ptica(International Waterbird Census - IWC) je pokrenut 1967. godine od strane Biroa...

opsirnijetextcrno

Made in Banat

made in banat

27jan2015U okviru prekogranicnog projekta „Made in Banat“, 27.01.2015.godine Radio televizija Vojvodine (RTV2), Rumunska redakcija koju je vodila urednica Felicia Ivasku, snimila je reportažu u kojoj je predstavnjena Prirodnjačka...

opsirnijetextcrno

Pronađite nas na mapi

Kontaktirajte nas

telefon carskabaraNaša adresa:

SRP Carska bara, 23224

Lukino Selo Beloblatski put bb

Kontakt telefoni:

tel: 023/884-025

tel/fax: 023/884-645

Rezervacije:

Svakog dana na mob: 063/325-868

ili rezervišete mejlom na turizam@carskabara.rs

Posetite i našu facebook stranicu...